zensaz

Hatha Yoga

Lessen | Tijden | Les boeken | Kosten | Docent

De yogaleer ontstond vele eeuwen voor Chr. en heeft zijn oorsprong in India.
De betekenis van het woord yoga komt van yuj (juk): verbinden en verenigen, maar ook: zich geestelijk verdiepen.
Er bestaan verschillende grote stromingen binnen de yoga, maar in het westen is hatha-yoga het meest bekend en beoefend. Onder hatha-yoga vallen weer vele soorten yoga, die alle het lichaam als uitgangspunt nemen.

Bij hatha-yoga ben je op zoek naar de juiste balans, het juiste evenwicht tussen allerlei tegenstellingen. Als je die balans vindt, heeft dat een positieve uitwerking, zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied. In de praktijk kan dit zich op allerlei manieren uiten, zoals: een sterker en soepeler lijf, een betere lichaamshouding, betere ademhaling, meer energie, minder slaapbehoefte, meer rust in je hoofd en beter om kunnen gaan met stress.

Lessen

In de lessen zijn invloeden terug te vinden uit allerlei verschillende hatha-yoga stromingen. Zo is er een eigen stijl ontstaan die toegankelijk en van deze tijd is.
Inspannen, ontspannen, voelen wat je doet, bewust ademhalen, acceptatie en loslaten zijn elementen die altijd verweven zitten in een les. Door helemaal aanwezig te zijn in het moment, yoga is dan als het ware meditatie in beweging, komen de gedachten even tot rust.
Door de verstilling kan yoga ook werken als een soort spiegel, een confrontatie met jezelf.

Aangezien yoga niet prestatiegericht is zijn de lessen te volgen voor zowel mensen die net met yoga beginnen als voor hen die er al meer bekend mee zijn.

Een les duurt 5 kwartier en is meestal als volgt opgebouwd:

  • meditatie
  • pranayama (ademhalingsoefeningen)
  • asana (yogahoudingen)
  • eindontspanning

Docent: Saskia Jonkers

Lestijden

Er is het hele jaar les behalve 2 weken rond kerst en oud&nieuw. De lestijden vind je rechts op de pagina.
De meeste lessen worden gegeven door Saskia (zie docent), de overige lessen door gastdocenten.

 

Les boeken

Bel of mail even wanneer je een proefles wilt volgen. Om te kijken of yoga iets voor je is, kan je 2 proeflessen voor €15 volgen.
Als je bent aangemeld ontvang je per mail een link naar momoyoga. Hiermee kan je een account aanmaken om verder zelf je lessen online of via de Momo-app in te plannen of te wisselen. Je kunt alleen een les via Momo wisselen als je je eerst op tijd (max een uur voor aanvang van de les) afmeldt, waardoor je een lestegoed krijgt die je op een ander moment kan inplannen. Mocht je je door omstandigheden pas last-minute kunnen afmelden, neem dan contact op met Saskia om de les te verzetten.

 

Kosten (2020)

2 Proeflessen€ 15
Losse les€ 15
1 x per week2 x per week
Half jaar(25 x)jan-jun€ 300€ 550
Heel jaar *(50 x)jan-dec€ 525€ 950
10 lessen in 12 weken€ 140

Deze speciale prijs geldt alleen als je in januari betaalt voor het hele jaar!

Er kan ieder moment gestart worden (ook al is het blok begonnen), je betaalt dan het resterende aantal lessen.

Je schrijft je in voor een vast lesuur zodat je altijd verzekerd bent van die plek. Als je niet kan komen mag je je les inhalen op een ander lesuur, indien plek (je mag dan ook bijvoorbeeld 2 keer per week komen).  In- en uitschrijven kan via Momo

Het lesgeld graag overmaken binnen 14 dagen na inschrijving op rekeningnummer NL65ABNA0437322629 t.n.v. Zensaz Yoga & Meer in Amsterdam.

 

Docent

De meeste lessen hatha-yoga worden gegeven door Saskia Jonkers (1968).
Zij beoefent zelf al jaren met veel plezier yoga en heeft bij verschillende docenten lessen gevolgd.
Vanaf 2005 volgde zij de docentenopleiding bij de YAN (Yoga Academie Nederland) in Amsterdam, en heeft deze in juni 2009 afgerond.
De YAN voldoet aan de eisen van de Europese Yoga Unie en is aangesloten bij de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland.

Saskia heeft in 2009 Zensaz opgericht.

Schuiven naar boven